Csorna Város arculata

Projekt cél:

Modern, sokrétűen felhasználható arculat tervezése Csorna városnak.

Útmutató az online és print megjelenésekhez, részletesen, arculati kézikönyvbe foglalva.

Projekt Folyamat:

Adatgyűjtés és kutatómunka, brand sprint metódus alkalmazása, logó tervezés, brand design, kiadványok és kommunikációs eszközök tervezése, styleguide készítés.

Csorna város arculat

Tartalmi üzenet és formai kialakítás

A logó a történelmi címer egy motívumából, a páduai Szent Antal kezében tartott liliomvirágból alakul ki.

A liliom rendkívül kedvelt heraldikai jelkép, ugyanakkor a kereszténységben (illetve már az azt megelőző kultúrákban is) többféle jelentést hordoz.

Jelentései (többek között): tisztaság, gyengédség, teremtő erő, uralkodói jelkép, világosság.

A hagyományos ábrázolás a kornak megfelelően formai redukción esett át, hogy – a pontos megjelenítést sem elvesztve, így jelentésében sem csorbulva – egy sokrétűen felhasználható, egyszerű, egyedi és könnyen megjegyezhető formában képviselhesse Csorna város üzenetét és szellemiségét: hit, büszkeség, fejlődés.

Tipográfia és színvilág

Az arculat betűtípusa a Rubik. Ez a betűtípus a Google Creative Labs felkérésére készült a Jersey City-beli Liberty Science Centerben megrendezett „A Rubik kockán túl” című kiállításra. Tervezői Philipp Hubert és Sebastian Fischer (Hubert & Fischer, NY). 

A városi arculat színei a csornai hagyományokban gyökereznek – fehér, zöld, ezüst, arany, és ezek változatai. Következetes használatuk lehetővé teszi az arculat könnyű azonosíthatóságát.

Ha segíthetek a projektedben, hívj most vagy küldj egy levelet!